typing

Her er tipsene til deg som søker jobb

Er du en av de som har søkt på hundrevis av jobber, går gjennom alle relevante annonser på Finn.no hver dag, men alltid får det samme svaret tilbake, som i bunn og grunn sier; “Takk for din henvendelse, men nei takk” Kanskje disse gode tipsene kan hjelpe deg til å få det etterlengtede svaret du håper på. Du har jobben!

  • Arbeidsgiver skal tilbringe dagevis foran søkerbunkene, og du får lite ut av å være for spesifikk i søknaden. Det viktigste er å ha med det eller de få punktene som gjør at arbeidsgiver skal stoppe ved akkurat din søknad. Hva gjør at du er godt kvalifisert eller interessant nok for at de skal velge nettop deg.
  • Bruk tid på å tenke på og, kjenn etter hva slags jobb du kunne tenke deg før du begynner å søke. Det er alltid lettere å få en jobb hvis du har noe erfaring på området. Bygg på det du kan, det du er god på og glad i å gjøre, eller bygg videre på det du er god til, hvis du vil begi deg ut på et nytt felt. Gjør det forarbeidet som skal til for at du skal kunne se deg selv i bransjen eller stillingen før du begynner søkeprosessen.
  • Husk at en rekrutterer leser mange CV-er hver dag. Det er derfor viktig at CV-en din har et godt oppsett. Den må være strukturert, og det skal være mulig for en rekrutterer å få oversikt over din arbeidserfaring, utdannelse og bakgrunn i løpet av en kort stund. Du kan være lurt å ha en forside som oppsummerer disse punktene og heller sende ved noen mer detaljerte sider. Datoer og årstall må være riktig. Det skaper fort en følelse av mistillit hos den som rekrutterer hvis du har gjort en slurvete jobb med dette.
  • Har du prøvd alle de overnevnte tipsene uten å ha suksess med det? Da kan det lønne seg å la et profesjonelt bemannings- og rekrutteringsbyrå ta seg av deg og hjelpe deg gjennom jobbsøkerprosessen. De har den faglige kunnskapen og de riktige kontaktene som skal til for å sette deg i en job som passer deg og dine kvalifikasjoner. I Norge er det flere gode bemanningsbyråer som til en hver tid sysselsetter flere tusen mennesker I hele Norge. Velger du denne løsningen er det stor sjanse for å få en jobb du trives med. Du må ut med en liten sum penger for tjenesten, men til gjengjeld vil jobbsøkerprosessen være mye mer effektiv. 

Leave a Reply